Cuba | Cienfuegos

We beginnen de dag met een tour door Cienfuegos. We hadden bedacht om te gaan wandelen maar om tien uur smorgens is het al 36 graden. Het is gloeiend heet. Ons hotel staat tegenover het Palacio del Valle. Een prachtig gebouw dat vroeger van een rijke suikerhandelaar was. We tuffen langs het prachtige gebouw van Club Cienfuegos, de jachtclub, en Palacio Azur, een erg mooi lichtblauw gebouw.

De auto kunnen we parkeren midden in het centrum, aan het Parque José Marti. Een prachtig gerestaureerd plein met het Palacio Ferrer, het Museo Provincial en een mooie cathedraal. We drinken een kopje koffie op het terras van El Palatino.

Daarna lopen we een rondje door het centrum. We gaan op zoek naar een ATM en verdomd, we vinden er ook nog een. Als Erwin aan het geldtappen is blijkt dat hij enorm heeft voorgepikt. Op de weg, in de schaduw, staan een stuk of twintig Cubanen keurig in de rij voor de ATM 😳. Oeps. Er is overigens niemand die boos reageert als we onze excuses maken. Wat is Cienfuegos een verschil met Havana. Veel gebouwen zijn gerestaureerd en dat ziet er prachtig uit. En met de rondrijdende oldtimers en paardenkarren krijg je hier wel het Cubagevoel.

You Might Also Like