Cuba | Playa Jibacoa

Gelukkig is Verena weer opgeknapt. De medicijnen en/of het ritueel hebben geholpen. Het maakt niet uit, ik ben erg blij dat ze er weer is. Ze hoeft niet meer over te geven maar is nog wel aan de diaree. We ontbijten en daarna pakken we de auto weer in. Op naar het strand. Vandaag is de laatste dag van onze rondreis. We moeten nog ongeveer 250 kilometer rijden vanaf Santa Clara naar ons hotel tussen Havana en Varadero.

an Santa Clara naar Playa Jibacoa

We rijden weer dwars door de Sierra de Escambray, het groene bergachtige gebied. We rijden langs Castaño, La Piragua, Jagüey Grande, Jovellanos en Limonar om vervolgens weer uit te komen in Matanzas. Het eerste deel van de route is weer barslecht, uitkijken geblazen dus. We rijden eerst langs suikerrietvelden. Later rijden we door een omgeving waar fruit wordt verbouwd. De omgeving varieert van zo plat als een dubbeltje tot bergachtig. Overal zien we de prachtige flamboyant, ik ben er fan van. Ze zijn er zelfs met gele bloemen, die had ik nog niet gezien.

Om half 2 rijden we het parkeerterrein op van ons hotel aan zee. In dit hotel verblijven we de laatste vier nachten. Het ligt aan de noordkant van Cuba, aan de Golf van Mexico. Als het kon zagen we Key West en Florida aan de overkant, zo’n 150 kilometer verderop. Onze kamer is klaar, dat is erg fijn. De kamer stelt niet zo veel voor. Drie bedden op een rijtje en een airco die staat de ronken als een Russische truck. Gelukkig komen er geen zwarte rookpluimen uit. In het buffetrestaurant gaan we helemaal uit ons dak voor de lunch. Het Cubaanse eten dat we tot nu toe hebben ervaren blinkt niet uit in variatie. Ook al is het restaurant bij ons hotel een vreetschuur, we zijn erg blij met het uitgebreide aanbod. Na de lunch installeren we ons op het strand onder een dikke palmboom en onder de uva.

Het grote genieten kan beginnen. Ik hoef niet meer na te denken over welke route we morgen moeten rijden, wat we willen zien, waar we kunnen parkeren, of we nog moeten tanken en waar en zo verder. De komende dagen gaan we nergens naar toe. Lekker luieren, zwemmen, lezen en wat eten en drinken is alles wat nu “moet”. Erg fijn.

You Might Also Like