Cuba | Trinidad

Volgens onze reisplanning zouden we vandaag een tocht in een Russische 6×6 door de Topes de Collantes in de Sierra del Escambray kunnen maken inclusief waterval en zwemmen in de rivier. We zien van deze excursie af en blijven na het ontbijt lekker bij het zwembad van het hotel. Verena ziet zo rood als een kreeft en heeft behoorlijk last van haar zonverbranding. Erwin wil rondbellen naar zijn koffer want die is na het ontbijt nog steeds niet gearriveerd. We zijn al 5 dagen onderweg en we horen en zien maar niks van TUI of de vliegveldmeneer. Zorgelijk. Na tig telefoontjes komt Erwin er achter dat zijn koffer weer of nog in Amsterdam staat. Sapperdeflap, dat is toch niet te geloven. Erwin springt uit zijn vel. De eerstvolgende vlucht naar Cuba is aanstaande dinsdag, over 2 dagen…. Overal op Cuba staan grote bomen die vol zitten met vuurrode bloemen. Ze zijn prachtig! Het blijkt de flamboyant te zijn. Als de bloei uitblijft, is dat voor Cubanen een voorbode van een huwelijkscrisis. Daarom kerven verliefde paartjes hun initialen in de bladeren. Dat is iets wat ik al had gezien bij de muurschildering in de Viñalesvalei en toen vroeg ik mij al af waarom dat werd gedaan. Mooi, weten we dat ook weer.

Een prachtige flamboyant vol met rode bloemen

Bij het zwembad is het een dolle boel. Een aantal Cubaanse gezinnen hangen aan de zwembadbar en drinken Nederlandse Windmill-biertjes. De muziek staat niet hard maar keihard. Het kan nog harder als er een clown verschijnt voor de niñas. Pffff. Gelukkig duurt het vermaak niet al te lang zodat de decibellen weer terug gaan naar gewoon keihard. Het is prima relaxen zo. Om een uur of vier gaan we douchen en aankleden om naar Trinidad te gaan. Erwin doet nog een belletje naar TUI voor zijn koffer maar wordt niet echt geholpen. Het blijft vaag of en wanneer zijn koffer komt. In een flitsende rode Lada worden we naar Trinidad gebracht.

Lada voorzien van allerlei technische snufjes

We hebben vandaag niet zo veel gegeten dus we hebben trek. We lopen het eerste beste restaurant binnen en dat treft goed. Het eten is super. Na het eten lopen we een rondje door het centrum. Trinidad is leuk! Op de trappen speelt een band en daar ploffen we maar neer. Het is een dolle boel en er wordt gedanst. Ik word door een meneer opgehaald voor een dans. Leuk!

Als we weer terug gebracht zijn bij ons hotel, deze keer in een vuurrode Alfa, zien we enorme krabben in het gras. Ik had vanmiddag al gezien dat er veel gaten in het gras zaten maar ik dacht dat het muizenholletjes waren. Het zijn dus krabbenhollen. En de krabben zijn ongeveer 20 centimeter groot, flinke jongens.

Erwin en Verena roken op ons riante terras nog een sigaartje. Kooij gaat te kooi. Het was een mooie dag.

You Might Also Like