Curaçao | Playa Lagun

Playa Lagun is een klein strandje gelegen in een smalle baai aan de noordwestkant van Curaçao, in de buurt van het plaatsje Lagun. Het staat in de Top Tien van mooiste stranden van Curaçao. Vanaf Willemstad rijd je er in ongeveer 40 minuten naar toe.

Playa Lagun is een vrij smalle baai omringd door rotsen met daar bovenop gekleurde huisjes en een eettentje. Het is de thuishaven van een aantal vissers. De kleine vissersbootjes liggen na de arbeid op het strand en er is een werkgebied waar de vers gevangen vis wordt schoongemaakt.

Het is wat mij betreft geen strand om de hele dag door te brengen. Doordat het een vrij smalle baai is komt er weinig wind en daardoor kan het er bloodyhot zijn. Het is zeker de moeite waard om er even langs te rijden en een duik te nemen. De kans groot dat je hier zeeschildpadden en zeepaardjes spot. Duikbril meenemen dus als je hier naartoe gaat. Helaas hebben wij geen zeeschildpad en zeepaardje gezien. Jammer.

Ik ben dol op murals, muurschilderingen. Als we op reis zijn ga ik altijd op zoek naar mooie muurschilderingen en het verhaal dat er bij hoort. Bij Playa Lagun zijn de kunstenaars Alena Davidovich en Avantia Damberg verantwoordelijk voor een grappig en mooi gekleurde muurschildering. De muurschildering is gemaakt in opdracht van de Stichting Pro Bario Lagun en het Ministerie van Cultuur en verwijst naar de geschiedenis van Lagun. Ik ben erg benieuwd naar het exacte verhaal achter deze mural. Als je het weet, laat het me dan gerust weten.

You Might Also Like