Duitsland | Hotel Hüttenmühle in Hillscheid

Omdat we geen zin hebben om in één keer van huis naar Noord-Italië te rijden hebben we een hotelovernachting geboekt in de buurt van Koblenz. Na vijf uurtjes sturen rijden we het terrein op van Hotel Hüttenmühle in Hillscheid. Wat opvalt is dat alle muren van de gebouwen versierd zijn met mozaïek. Het ziet er leuk uit. 

Het hotel ligt verscholen in de bossen aan een soort van bosplas. In de verte hoor je overigens over de dichtbij gelegen weg auto’s en motoren razen. De kamer is simpel maar schoon. Na het inchecken drinken we iets op het leuke terras van het bijbehorende restaurant. Er staan robuuste, houten tafels en stoelen en we worden omringd door bloemetjes en kruiden. We kijken uit over de bosplas en het omringende bos. Geen slechte plek om te landen.

   

Na de borrel gaan we een eind wandelen in het bos. Het is een drassige bedoeling. Onze keurige schoenen zien er in no-time erg blubberig uit. Na een kilometer of drie geloven we het wel. We gaan terug. Even douchen en hoppa: diner!

Er wordt hier biologisch gekookt. Overal op het terras staan verse kruiden.

Ik kies Züricher Kalbsrahmgeschnetzeltes mit selbstgemachten Spätzle begeleid door een Winninger Domgarten Riesling D.Q. uit de Mosel. Dochter Verena kiest Hirschgulasch mit Preiselbeeren aus heimischen Wäldern mit Spätzle en drinkt er een glaasje cola bij. De salade komt in een soort weckpotje erbij. Ziet er leuk uit en is erg fris en knapperig en voorzien van (niet te veel) fijne dressing.

    

Klik hier om naar de website te gaan van Hotel Hüttenmühle.

You Might Also Like