Nederland | Dagje Den Haag

Erwin moet op een vrijdagmorgen vergaderen in Den Haag. Omdat hij vanuit Leeuwarden dan wel erg vroeg op pad moet besluiten we om er maar een uitje van te maken. Op mijn werk boek ik voor de vrijdag een snipperdag. 

Erwin heeft een kamer voor ons geboekt bij Hotel Indigo aan het Noordeinde. Het hotel is gevestigd in een gebouw waar eerst De Nederlandse Bank gevestigd was. Onze kamer heeft een enorme kluis waarin de minibar zit. Er hangt een poster met afbeeldingen van het gulden-briefgeld met daarop afbeeldingen van onder andere Joost van den Vondel (5 gulden), Frans Hals (10 gulden) en Michiel de Ruyter (100 gulden). In de badkamer hangen borden met daarop de beeltenissen van Koningin Juliana en Koningin Beatrix zoals afgebeeld op het muntgeld van toen. Leuk! 

En zo kan het zomaar ineens gebeuren dat we op donderdagavond lekker zitten te eten in Indonesisch restaurant De Poentjak aan de Kneuterdijk in Den Haag. Een strenge Indonesische mevrouw serveert ons wel twintig verschillende Indonesische gerechtjes. Het is heerlijk. We slaan het toetje over en besluiten om nog een wijntje te gaan drinken bij een Tapasbar waar we langs zijn gelopen. Het heet Tapisco en ze schenken er Portugese en Spaanse wijnen in mooie, grote wijnglazen. De wijn smaakt ons goed.

You Might Also Like