Italië | Genua |

Vandaag staat Genua op het programma. Genua (Genova) is de hoofdstad van Ligurië. Vanaf onze agriturismo is het met de auto een ritje van ongeveer anderhalf uur. Om op de autostrada te komen rijden we vanaf Fortunago cross country door het heuvelachtige landschap van Piemonte. Echt goed zijn de wegen niet: steile, bochtige wegen met hier en daar scherpe tornanti, wel asfalt, geen asfalt en hier en daar een diepe kuil. Ons autootje wordt zwaar op de proef gesteld. Eenmaal op de autostrada aangekomen rijden we vlot naar Genua. We parkeren de auto in een parkeerkelder en komen midden in het oude stadscentrum boven de grond, tussen de scooters, hét vervoersmiddel in deze stad. 

We drinken een cappucci en een espresso doppio op een terrasje in de schaduw van de Porta Soprana. Er waait een verfrissende wind. Onderweg zijn we het huis van Columbus al gepasseerd en het Klooster Sant’ Andrea. Die kunnen we afstrepen.

    

Na de koffiepauze lopen we verder en zien we de kathedraal van San Loreno. De leeuwen houden het plein voor de kerk goed in de gaten. 

   

Op het Piazza de Ferrari zien we het Palazzo della Regione en onze honden duiken spontaan in de fontein. Dat hoort eigenlijk niet maar omdat het zo warm is vind ik het goed.

Via een doorgang bij het oude postkantoor komen we in de winkelstraat terecht, de Via XX Settembre. De winkelstraat is een soort van overdekt. Hierdoor loop je heerlijk in de schaduw en dat maakt winkelen met dit warme weer een stuk aangenamer. We zien voornamelijk grote winkelketens dus houden we het winkelen voor gezien en lopen door de oude stad naar het gebied van de oude haven met daarachter het Palazzo San Giorgio. Een groot plein waar het een gezellige drukte van belang is.

   

We kijken uit over de haven met aan de rechterkant de Bolla van Renzo Piano met daarachter het grootste aquarium van Europa, het Acquario di Genova. In het midden zien we de Expo en het Piazza delle Feste. Links zien we de katoenwinkels met er voor een buitenzwembad. Als we de promenade bij de katoenwinkels aflopen zien we in de verte de grote cruiseschepen liggen.  

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply