Op weg naar Zwitserland

Om kwart over negen in de morgen zitten we in onze volgeladen bolide. De kofferbak zit bomvol met onze koffers en tassen vol met boodschappen en schone was. Hond Indra ligt relaxt languit op de achterbank, helemaal blij dat ze mee mag, en hond Jossie heeft zich voorin tussen ons in geïnstalleerd, op haar kussentje.
Vandaag tuffen we weer even duizend kilometer naar “ons huisje”, Chalet Karoline, in Zwitserland. Naar het authentieke dorpje Grafschaft Biel in het kanton Wallis.

De weersvoorspellingen voor de komende dagen zijn goed. Morgen is het nog even berekoud maar daarna daalt de temperatuur naar rond het vriespunt en zal het zonnetje aan een strakblauwe lucht staan. Jippie.

Het is druk op de weg. Bij Keulen staan we drie kwartier in de file maar daarna verloopt de reis voorspoedig. We stoppen af en toe even voor koffie, iets te eten en toiletbezoek. Via Keulen en Frankfurt zijn we rond zes uur bij de grens in Bazel.

Vanaf Bazel is het nog honderdtachig kilometer rijden naar Realp, ongeveer twee uurtjes sturen. Via Luzern, het Vierwaldstättermeer, heel veel tunnels met heel veel flitspalen nemen we vlak voor de Gotthardtunnel, bij Gösschenen (afslag 40), de afslag richting Andermatt.
Nu wordt het autorijden leuk!!! Jammer dat het al donker is. Over de Gotthardstrasse rijden we zes kilometer lang door een Schlucht met prachtige haarspeldbochten. In die zes kilometer stijgen we zo’n vijfhonderd meter. Kicken dus! Een prachtig stukje weg met aan de ene kant een ruige rotsachtige bergwand en een diepe afgrond aan de andere kant. Gelukkig ligt er geen sneeuw want zonder sneeuwkettingen is deze weg niet te doen en sneeuwkettingen omleggen is zeg maar niet zo mijn ding 😉

We besluiten om in Andermatt een hapje te gaan eten bij Pizzeria Spycher. Er ligt een flink pak sneeuw en het is -10 graden met een straf windje. Brrrrr. Onder begeleiding van stevige hardrockmuziek werken we binnen een uur een glas wijn (Johannisberger) en een bord pasta naar binnen. We willen het treintje van 21.00 uur niet missen, vandaar de haast.

In Realp rijden we met onze auto op de autotrein van de Matterhorn Gotthard Bahn. Voor 33 CHF brengt de trein ons in ongeveer twintig minuten door de 15,4 kilometer lange Furkatunnel van Realp naar Oberwald in het Kanton Wallis. De reis met de trein is nodig omdat de Furkapass nu gesloten is. In de zomer is de Furkapass een aanrader om te rijden. Een mooie route voor wie van bochtjes rijden houdt.

 

In Oberwald rijden we van de autotrein. We rijden door de prachtige Gommer dorpjes en staan om tien uur voor de deur van ons Chalet Karoline (nadat ik overigens eerst flink op mijn achterste ben gevallen omdat het steile, dalende pad naar het huis spekglad is).

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like