San Vigilio di Marebbe | Zipline & Segwaytour

Volgens de folder is “the biggest zipline in Europe” te vinden in San Vigilio di Marebbe, in Südtirol, Italië. En gaaf dat die zipline is!

Vanuit Campo Tures/Sand in Taufers is het ongeveer veertig minuten rijden naar San Vigilio di Marebbe. Een mooie route door groene dalen en tunnels die dwars door de bergen heen gaan.

We moeten ons melden bij Adrenaline X-treme Adventures Park vlakbij het kerkje van San Vigilio di Marebbe. Dochterlief en ik worden in een tuigje gehesen en we krijgen een charmante helm op ons hoofd. Samen met nog vijf andere thrillseekers worden we in een grote groene jeep gepropt. Met Thunderstruck van ACDC uit de speakers racen we niet bepaald zachtzinnig de berg omhoog. De jeep racet vol gas over het heel erg smalle, heel erg bochtige bergweggetje met heel veel flinke kuilen. We worden een soort van geshaket. Als we uit de jeep zijn gestapt worden we naar een houten trap gebracht met een plateau om een boom: de eerste etappe van het tiendelige zipline parcour. De eerste etappe is een kort stukje met weinig verval. Door een meneer worden we aan de betreffende kabels gekoppeld en daarna is het sit, relax and enjoy. Het is gaaf. En zo volgen er nog negen etappes. Het is gaaf om met zo’n enorme snelheid door de lucht te vliegen. In totaal vliegen we tweeëndertighonderd meter door de lucht, met honderd meter verval, met een maximale snelheid van tachtig kilometer per uur. De tranen waaien uit mijn ogen en het snot loopt uit mijn neus maar leuk dat dit is. Na anderhalf uur zijn we weer beneden, een prachtige belevenis en ervaring rijker.

You Might Also Like