Schiphol | Thailand here we come!

Het heeft even wat voeten in de aarde voordat we schuddend in een Boeing boven Zwitserland vliegen. We zijn op weg naar Thailand. Eindelijk! 

Mijn ouders logeren de komende twee weken in ons huis om te voorkomen dat boeven onze kostbaarheden meenemen en, ook niet onbelangrijk, om voor onze twee hondjes te zorgen. Zonder hen zou deze vakantie naar Thailand niet mogelijk zijn geweest.

Pa heeft ons vanmorgen op Schiphol afgeleverd. Na een wegomleiding op de Ring rond Amsterdam staan we mooi op tijd op Schiphol. Een tût en d’r út. Tot over twee weken!

Het inchecken verloopt voorspoedig. De mevrouw aan de incheckbalie wil nog wel even weten hoe het met Verena zit. Drie personen met verschillende achternamen die toch bij elkaar horen, dat is raar. Gelukkig heeft ze bruin haar en geeft ze zelf al antwoord op haar vraag. We mogen door naar de volgende hindernis, de röntgenafdeling. Na een kwartier schuifelen tussen de schapenhekken staan we alle drie weer aan de overkant. 

We eten en drinken iets voor veel te veel euro’s en gaan dan op zoek naar het vliegtuig dat ons naar Zürich vliegt. Binnen een uur zijn we er. Dat gaat vlot. In Zürich drinken en eten we weer iets voor veel te veel Frankskes, zucht.

Bij de douane doet de douanemeneer moeilijk tegen Verena. Ze is minderjarig en mag niet alleen reizen. Of ik haar moeder ben? En waar dat dan uit blijkt? En heb ik een brief waar dat in staat? Ik begrijp de vragen van de douanemeneer. Ik vertel hem dat ik de moeder van Verena ben en dat haar vader geen ouderlijke macht heeft. Verena heeft een Nederlands paspoort omdat ik daar akkoord voor heb gegeven. Een akkoord van haar vader was niet nodig. Erwin moet er bij komen en na wat onverstaanbaar gewauwel van de douanemeneer mogen we toch door. 

We hebben het er nog even over want inderdaad, waaruit blijkt dat Verena mijn dochter is? Uit niets! Nu maar hopen dat we er verder geen problemen mee krijgen.

We stappen in de metro die ons naar de terminal brengt waar de Internationale vluchten vandaan vertrekken. Thailand, here we come!

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like