Spanje | Lanzarote – Wijn

Reizen is leuk: je komt in een andere omgeving, ontmoet mensen uit een andere cultuur, mensen spreken een andere taal en eten en drinken andere dingen dan wij. Op Lanzarote is dat niet anders. Het landschap is zo totaal anders dan bij ons in Nederland, alleen daarom is Lanzarote al een bezoekje waard. In bijna alle restaurants kun je een “pescade fresco del dia” bestellen en daarbij een heerlijk wijntje drinken afkomstig van Lanzarote.
Als je in Lanzarote bent dan drink je wijn gemaakt van de Malvasiadruif.
De bekendste Lanzarote-wijnen komen van Bodegas El Grifo. De wijnen zijn herkenbaar aan het label met daarop een griffioen vogel afgebeeld. De afbeelding is ontworpen door César Manrique; een kunstschilder, beeldhouwer, architect en bouwadviseur afkomstig van Lanzarote.

Bodegas El Grifo is het oudste wijnhuis van de Canarische Eilanden en bevindt zich op Lanzarote, in de wijnstreek La Geria. Wijnstokken worden op Lanzarote op een bijzondere manier aangeplant. Eerst wordt er een kuil gegraven waarin de wijnstok wordt geplant. Daarna wordt de kuil gevuld met picón, poreuze lavasteentjes die het vocht rondom de wijnstok vasthouden. Omdat het op Lanzarote flink kan waaien wordt elke wijnstok met een half cirkelvormig stenen muurtje beschermt.De druiven worden handmatig geplukt, verwerkt en gebotteld op het wijngoed in El Grifo, Lanzarote. Omdat de wijnstokken ver uitklaar staan is de opbrengst gering.

Een andere bekend wijnhuis op Lanzarote is Bodegas Vega de Yuco. Dit wijnen van dit wijnhuis zijn herkenbaar aan de prachtige taps toelopende blauwe flessen waarin Bodegas Vega de Yuco zijn wijnen bottelt.

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply