Thailand | Chiang Mai | Elephant Nature Park

Vandaag was, alweer, een bijzondere dag. We hebben olifanten gezien en we hebben ze gevoerd, geaaid en met ze in de rivier gespeeld. Wat een belevenis!

Om acht uur smorgens werden we bij ons hotel in Chiang Mai opgehaald door busjes van het Elephant Nature Park. De rit duurde iets meer dan een uur. Door de drukke ochtendspits van Chiang Mai reden we de stad uit. Ondertussen werd in de bus een instructiefilmpje afgespeeld waarin ons duidelijk werd gemaakt wat we wel en niet moeten doen tijdens ons bezoek aan het park.

Het Elephant Nature Park levert een bijdrage aan het overleven van de zeer bedreigde olifant. Olifanten leven in dit park in een natuurlijke omgeving en worden op een natuurlijke wijze verzorgd en behandeld. De olifanten worden niet gebruikt om op te rijden of om kunstjes te tonen. In het park lopen een aantal gehandicapte olifanten rond. Er zijn olifanten die op een landmijn zijn gelopen in de buurt van de grens van Thailand met Birma/Myanmar. In het Elephant Nature Park worden deze olifanten verzorgd en er wordt hen geleerd hoe ze met hun handicap om moeten gaan.

Als we het park binnen komen gaan we als eerste olifanten voeren. We krijgen emmers gevuld met suikerriet, bananen en watermeloen en daarna is het trakteren geblazen. De olifanten steken hun slurf onder het hek door, draaien de slurf om het fruit heen en steken het in hun mond. Wat een spektakel. Er is een olifant die geen bananen blieft. Hij gooit ze weg en wil liever watermeloen.

Na het voeren lopen we over het terrein naar een plek waar Kabu staat. Kabu haar enkel is gebroken geweest. Van een van haar achterpoten staat het enkel helemaal scheef. Arme Kabu. Gelukkig is ze liefdevol opgevangen door het Elephant Nature Park en worden haar wonden behandeld en verzorgd. We mogen Kabu aaien en met haar op de foto. Ze vindt het allemaal goed.

Om half 12 wordt een super uitgebreide vegetarische lunch geserveerd. Er staan wel twintig Thaise gerechten op het buffet. We eten er heerlijk van. Ondertussen lopen de olifanten om ons heen en regent het gigantisch. Gelukkig zitten we droog.

Na de lunch gaan we met olifanten in de rivier spelen. De regen komt nog steeds met bakken uit de hemel. Iedereen heeft zijn regencape aangetrokken. Het is een komisch gezicht. De ranger heeft heel veel emmers meegenomen. Als moeder en dochter olifant bij de rivier arriveren mogen we hen nat gooien met emmers water. Ze vinden het erg fijn. De kinderen gaan helemaal los met het water gooien en al snel gaan de regencapes uit en wordt het een groot waterballet waar kinderen en olifanten van genieten.

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like