WordPress | Welke thema kiezen?

Sinds begin december 2017 is mijn eigen website en reisblog “mayook.nl” in de lucht en te vinden op het internet. Ik heb mijn website gebouwd met behulp van WordPress. Volgens de geleerden is dat een gemakkelijke manier om een website te maken. Binnen no time had ik een domeinnaam aangemaakt bij Neostrada en daarna was het een eitje om met WordPress een website te maken.

Voor mij was het uitgangspunt voor het maken van mijn blog het thema. WordPress biedt bijna drieduizend verschillende en gratis thema’s aan. Omdat ik een reisblog wilde maken heb ik me bij het uitkiezen van een thema beperkt tot thema’s die geschikt zijn voor het schrijven van een blog. Van de bijna drieduizend thema’s had ik daarna nog keuze uit zestienhonderd thema’s. Vervolgens bepaalde ik dat ik een website wilde maken met aan de rechterkant een kolom. Nadat ik deze mogelijkheid had aangevinkt kon ik nog steeds uit dertienhonderd (!) thema’s kiezen. Dat zijn er veel te veel en dat geeft enorme keuzestress.

Vervolgens ben ik een aantal thema’s gaan uitproberen. Ik heb een stuk of tien thema’s gedownload, thema’s die ik er mooi uit vond zien. Daarna bepaalde ik of een thema handig en praktisch genoeg was voor dat wat ik er mee wilde. Sommige thema’s hadden te weinig mogelijkheden. Elke versie kun je upgraden. De kosten daarvoor variëren tussen vijfentwintig en honderd euro. Omdat ik nog niet genoeg ervaring met WordPress had wilde ik niet nu al een betaalde versie nemen. Ik heb me dus echt beperkt tot de gratis WordPress thema’s.

De afgelopen drie maanden ben ik wel tien keer geswitcht van thema. Ik werd er helemaal gek van. Vaak worden met het wijzigen van het thema bepaalde instellingen veranderd die ik helemaal niet veranderd wilde hebben. Ik merkte dat door het steeds wijzigen van het thema ik niet verder kwam met het perfectioneren van mijn website. Het gaat er tenslotte om dat op een website regelmatig content geplaatst wordt en door al dat veranderen kwam ik daar helemaal niet aan toe. Uiteindelijk koos ik definitief voor het thema BlackLite. Dit thema gebruik ik nu en dit thema is het uitgangspunt voor het vullen van mijn website.

You Might Also Like