Zwitserland | Goms

Vandaag weer een heerlijke vakantiedag voor de boeg met prachtig weer en geen “moeten”. De afgelopen tijd ben ik vanwege mijn werk en de komende verhuizing zo druk geweest met moeten. Het was echt nodig om mijn hoofd stil te zetten in de ont-moet stand.

Manlief moet vandaag wel wat. Hij moet een paar uurtjes werken. Met een zit-sta-bureau van de IKEA hebben we hier gister een prima thuiswerkplek gecreëerd. Er moet alleen nog een bureaustoel komen en dan is het perfect.

Ik trek mijn snowboots aan en ga een rondje lopen. Het zonnetje schijnt, het is fris maar niet te koud. Prima weer voor een klein wandelingetje. Thuis in Nederland heb ik de afgelopen tijd veel te weinig gewandeld. Ik ben een mooiweerwandelaar en met de regen en harde wind van de afgelopen weken kom ik als mooiweerwandelaar niet voor mijn lol op straat.

Ik heb geen zin in een gigawandeling en ik heb ook geen zin in enorm veel bergbeklimmerij dus ik kies er voor om naar “het kerkje” te lopen, de Muttergotteskapelle im Ritzinger Feld. Vanaf het kerkje is het nog maar een klein stukje lopen naar het skiliftje van Gluringen. Het is er een drukte van belang. Het is een geschikt liftje voor kinderen en die zijn er volop. Waar kinderen zijn, zijn ook ouders. Vanwege de coronamaatregelen staat er nu een caravan naast het liftje waar koffie, thee en andere versnaperingen te koop zijn. Ik sla over en steek de weg over naar het looppad dat evenwijdig loopt aan de Rhône. Vanaf het pad is het water van de Rhône net niet te zien. De zon schijnt in mijn gezicht, de sneeuw kraakt onder mijn snowboots, dit is genieten.

Bij een boerderij staat een wensboom. De boom is versierd met houten sterren en er hangen gekleurde briefjes in waarop wensen zijn geschreven. Naast de boom staat een houten kistje met daarin blanco briefjes, potlood, touw en een schaar. Na wat fröbelwerk hangt even later mijn wens in de boom.

Via de Dorfstrasse, een lichtstijgend weggetje, loop ik weer terug naar ons huisje. Weer 5000 stappen en 4 kilometer op de teller vandaag en wat zon op mijn kop. Fijn.

Zwitserland – Wallis – Goms – Biel

You Might Also Like