Zwitserland | Op weg naar Zwitserland

Vandaag rijd ik in mijn eentje naar Zwitserland, met Woef en Waf, dat dan wel weer. Om acht uur ‘smorgens wordt ik door manlief uitgezwaaid. Hij gaat werken. Ik niet. Ik ga een stukje tuffen, ongeveer 1000 kilometer door Nederland, Duitsland en Zwitserland met als eindbestemming Grafschaft Biel in Goms, Oberwallis.

In Duitsland rijd ik via de A3 naar Frankfurt. Daar sla ik af op de A5 naar Basel. Het regent de hele dag. Het zicht is slecht en ik ben bang voor aquaplaning, het is opletten geblazen. Bij de Zwitserse grens kan ik doorrijden en vervolg ik mijn reis verder over de A2. Bij Göschenen, vlak voor de Gotthardtunnel, neem ik de afslag naar Andermatt. Vanaf hier komt het op stuurmanskunst aan. Haakse bochten en de berg omhoog rijden maken dit een uitdagend stukje weg. Maar leuk! Ons autootje doet er niet moeilijke over. Gelukkig maar.

Na het ruige bochtenwerk is het nog een klein stukje rijden door een kaal, grijs dal. De eindbestemming is Realp. Om zeven uur stuur ik de auto net op tijd op de trein. Het is de laatste trein van vandaag. Wat een mazzel! Als ik deze trein niet had gehaald had ik de Furkapass over moeten steken. Een prachtige rit maar daar heb ik nu, na tien uren sturen, absoluut geen zin meer in.

De treinreis duurt ongeveer twintig minuten. De laatste kilometers van vandaag rijd ik door de schattige Gommer dorpjes Oberwald, Obergesteln, Ulrichen, Geschinen, Münster, Reckingen, Gluringen, Ritzingen en als laatste mijn eindbestemming Grafschaft Biel. Ik ben weer thuis.

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like