Zwitserland | Wallis | Wandelen in Goms

Na een koude nacht word ik tegen negenen wakker. Mijn ontbijt bestaat uit een bak draaiyoghurt met muesli, een beker kokosmelk en een paar kopje thee. Eerst moet er gepoetst worden. Afgelopen week is het huisje via Airbnb verhuurd geweest door een Nederlands gezin. Het is fijn om andere mensen van ons mooie plekje te laten genieten maar voordat ik er zelf weer van kan genieten moet eerst alles schoon.

Rondom ons huisje is het heerlijk wandelen. Ik lijn de honden aan en ga op pad. De honden willen niet. Nadat ze gedaan hebben wat ze moeten doen lopen ze beide in een rechte lijn terug naar huis. Dan maar zonder honden op pad. Ik wandel het pad achter ons huis omhoog en zie wel waar ik uit kom.

Het pad loopt behoorlijk omhoog. Lang leve mijn conditie. In de verte zie ik Hotel Castle. Dat lijkt me voor vandaag een mooi doel, eerst uitvogelen hoe ik daar kom.

Het lijkt er op dat ik een soort van dal door moet om aan de overkant te komen. De richting die ik uit wil wordt gesperd door een elektriciteitsdraad en de wegwijzer die er staat geeft geen richting aan naar waar ik naar toe wil. Toch ziet het er uit alsof hier vaker mensen hebben gewandeld. Ik ben een echte Kooij dus ik stap over de elektriciteitsdraad en volg het smalle pad naar beneden. Op mijn gymschoenen gaat dat niet echt fijn. Ondertussen vliegen er vlindertjes in allerlei kleuren tussen mijn benen door. Ik kom langs een waterval en onderin het dal loop ik over een bruggetje om verder omhoog te kunnen. Het is hier prachtig.

Boven aangekomen kom ik inderdaad bij Hotel Castle uit. Ik vind dat ik wel een biertje heb verdiend. Het biertje wordt een halve liter Franziskaner Weissbier, oeps, een hele hap maar lekker dat ie is. Vanaf Hotel Castle heb ik een prachtig uitzicht over het Rhônedal en Obergoms. Prachtig!

Nog net niet waggelend volg ik het pad richting Blitzingen. Het is een smal en glibberig pad door de bossen. Na 5 stappen lig ik al op mijn rug. Stomme gymschoenen of zou het toch het bier zijn? Ik sjok verder en kom midden in het dorpje Blitzingen terecht. Als ik de weg oversteek kom ik in het gehucht Bodme terecht. Een klein dorpje met een aantal oude Wallisser huisjes en boerderijtjes.

Er staat ook een typisch Walliser boerderijtje. Het bestaat uit 2 lagen. De bovenste laag staat op palen op grote, ronde en platte stenen. Deze stenen moesten er voor zorgen dat de voorraad die hier lag opgeslagen niet werd opgevreten door de muizen. Slim bedacht.

Ik steek de weg over en loop langs de woest kolkende Rhône weer terug naar Grafschaft Biel.

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like