Zwitserland | Wallis | Een relaxte dag

Vandaag was een luie dag. Lekker lezen, een stukje lopen met de honden en het hoogtepunt van deze dag was toch wel het etentje bij Restaurant Tenne in Reckingen-Glüringen, een dorpje verder dan dat waar ons huisje zich bevindt.
Met de honden zijn we er naar toe gelopen. Een wandelingetje van twintig minuten. Maar het was koud! Het waaide hard en de temperatuur lag rond de vijf graden. Gelukkig is het in het restaurant altijd lekker warm.

Voor mij wordt een volle witte Walliser Petite Arvine uit 2015 ingeschonken. Een heerlijke en smaakvolle wijn. Mjam.

Erwin kiest voor een Walliser rode wijn uit Visperterminen. Daarna krijgen we de kaart met allemaal woeste wildgerechten.

Ik kies voor “Rehpfeffer nacht Art der Jagdpatronin”, en die smaakt erg goed. Niet zo goed als de “pfeffer” van mijn vader. Mijn  vader maakt elk jaar met nieuwjaarsdag een grote pan hazenpeper klaar. Vroeger hing dan een week van te voren een haas met gespreide poten in de deurpost van de garage uit te bloeden. Tegenwoordig maakt mijn vader de hazenpeper van hazenrugfilets, een minder bloederig recept.
Erwin neemt de “Rindsentrecôte met rossiger Kräuterbutter” en die ziet er ook erg lekker en blütig uit.

Hotel Restaurant Tenne: http://www.tenne.ch/de/allgemein/home
Cave Georges Roh: http://cave-georgesroh.ch/
Heidadorf Visperterminen: https://www.heidadorf.ch/

Follow my blog with Bloglovin

You Might Also Like